Sorteringen

Soorten planten en hun beschikbaarheid.

Stekplanten (vollegrond & kas)

Beschikbaar, vanaf begin Juli

Onze stekvelden met ruggen worden direct, wanneer het weer het toelaat, in het voorjaar klaargelegd. De andere stek/vermeerderingsvelden worden aansluitend klaargelegd.

Verse planten

Beschikbaar, Vanaf eind juli tot eind augustus

De vermeerderingsvelden voor verse planten worden in het voorjaar (voorjaarsteelt) aangelegd. De percelen worden met banenfolie afgedekt en enkele later nog met vliesdoek om zo vroeg mogelijk de eerste verse planten te kunnen leveren. De verse planten worden tot eind augustus gepland voor de productieteelt en tot en met september voor de vermeerdering.

Frigoplanten

Beschikbaar, vanaf eind november tot eind augustus

Frigo planten worden gerooid in de winter als ze in rust zijn. De groei en buiten temperatuur bepalen wanneer we in November/December kunnen beginnen met het inpakken van deze plant . De planten worden bij -1.5 C gekoeld opgeslagen totdat de planten in het voorjaar weer kunnen worden uitgeplant.

De frigo plant kan in het plantjaar al vruchten geven, hiermee wordt de plant vaak al terug verdient. Het jaar erop zal de plant volledig produceren en maximaal vruchten geven.

Verschillende sorteringen:

  • Frigo 8-12 –> 9-12 mm, 600 planten per kist
  • Frigo 12-15 –> 12-15 mm, 400 planten per kist
  • Frigo A+ –> 15-18 mm 200 planten per kist
  • Frigo A++ –> 18-22 mm, 150 planten per kist
  • Frigo WB (A+++) –> 23+ mm, 80 planten per kist

Wachtbed

Beschikbaar, vanaf eind november tot eind augustus

Wachtbedvelden worden vanaf eind juli geplant met stek en verse planten vanuit onze eigen vermeerdering. Met de juiste verzorging en normaal weer groeien de planten uit tot een sterke wachtbedplant. De planten worden gerooid in December wanneer ze volledig in rust zijn. Vervolgens worden ze gesorteerd in 3 sorteringen en gekoeld bij -1. 5 C.

Verschillende sorteringen (in een tabel)

  • Grove wachtbedplanten –> 23+mm, 80/100 planten per kist
  • Middel wachtbedplanten –> 18-23 mm, 120 planten per kist
  • Lichte wachtbedplanten –> 15-18 mm, 150 planten per kist

Tray planten

Beschikbaar, Vanaf half november tot eind augustus

Tray-planten worden in plaats van in de volle grond op een containerveld in trays opgekweekt. De eerste trays worden begin juli gevuld met speciale potgrond die aangevuld wordt met Osmocote. Vervolgens worden de trays aangeplant met stekplanten uit de eigen vermeerdering. Dit stekplantje ontwikkeld zich in hoog tempo tot een grove plant met een sterk doorworteld kluitje. De goedontwikkelde plant geeft een goede productie, goeie vruchtmaat en kost weinig energie.

Van den Wijngaart aardbeienplanten

Daar plukt u de vruchten van!​