Favori

De Favori is een doordragend ras met uitstekende vruchteigenschappen. De kwaliteit en opbrengst van dit ras zijn goed en bieden voldoende aanleiding om deze in jouw teeltprogramma op te nemen. De plant is een snelle groeier waardoor het ras vroeg in productie komt. De basis voor de kweek van deze plant leg je door deze te bestellen bij Van den Wijngaart B.V. uit Ulvenhout.

Waar is de Favori aan te herkennen?

De vruchten van de Favori zijn lang, kegelvormig en hebben een Elsanta kleur. Deze kleur behoudt zijn glans, ook wanneer de aardbeien bewaard worden. Favori is het eerste ras van het Flevo Berry Concept® in het doordragende smaaksegment en is een verbetering van Mara des Bois. De smaak is zeer goed, prettig uitgebalanceerd met een licht aroma. De aardbei is door haar aroma zeer geschikt voor de directe verkoop maar kan ook goed geplaatst worden in de overige handelskanalen.

De productie en afzet van de plant

De oogstperiode van onze aardbeienplanten van dit ras begint vroeg in juli en gaat probleemloos verder in augustus en september. De bloemtrossen steken boven de plant uit en de vruchten zijn goed bestand tegen regen, waardoor ze gemakkelijk geplukt kunnen worden. Favori ontwikkelt gemakkelijk nieuwe bloemtrossen en blijft daardoor goed in balans.

Kies bij deze aardbei ook uit verschillende sorteringen

Bij Van den Wijngaart B.V. koop je de Favori in diverse sorteringen. Zo kies je voor onze trayplanten, maar ook stekken of minitrays. Wij investeren veel om de groeikracht van onze planten zo goed mogelijk te maken en kunnen eventueel planten op maat voor je realiseren. Heb je vragen over de aankoop van dit prachtige ras? Neem contact met ons op via 076-5600628.

Waarom kiezen voor ​Favori?

  • Goede houdbaarheid en behoorlijk regenvast
  • Zeer goede smaak
  • Prachtige glanzende vruchten

Foto's Favori

Alle aardbeienrassen die wij kweken​

Van den Wijngaart aardbeienplanten

Daar plukt u de vruchten van!​